top of page

In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige geest, Amen.

Op 19 februari 2017 heeft het jaarlijks feest van de Heilige Maria, Moeder van onze God Jesus Christus, op de Debre Genet Kidane Mehret Eritrees Orthodox Tewahdo Kerk te Rotterdam (Maria Kerk te Rotterdam) plaatsgevonden.

Op deze dag hebben heel veel Eritrese gelovigen van de Orthodox Tewahdo deelgenomen, gekleed in wit biedend en smekend aan Onze Maria (Kidane Mehret) om aan hun en aan alle Christenen te helpen met haar barmhartigheid. Met veel priesters en decanen hebben de deelnemers de dienst deelgenomen, samen gebeden om vrede en veiligheid voor alle mensheid maar vooral ook voor de Eritrese bevolking en vluchtelingen. Op het jaarlijkse feest komen Eritreers van alle hoeken van Nederland en zelfs vanuit Europa om samen deze Heilige dag van ‘Kidane Mehret’ / Maria / te vieren.

De deelnemers vonden het leuk en mensen geloven heilig dat de Heilige Maria voor ons biedt en bemiddelt tot Onze God en ondanks dat er menselijke fouten waren/zijn, zal Onze God ons vergeven. Deze jaarlijkse bijeenkomst biedt mensen de gelegenheid om samen te bieden en vergiffenis te vragen aan God.   

Nadat de binnendienst was afgelopen, gingen alle deelnemers naar buiten opvolgend de priesters en decanen, die de Heilige Arc van Maria naar het dicht bijzijnde pleintje droegen om daar verder samen te bieden. Hierna was de Heilige Arc weer naar binnen (in de kerk) gebracht. Nadat de hele dienst was afgelopen hebben de deelnemers gegeten en gedronken.

Wij hopen dat wij volgend jaar ook in vrede en met liefde voor elkaar de Dag van de Heilige Kidane Mehret te Rotterdam samen gaan vieren. Nu rest ons om Debreselam Medhanie Alem Orthodox Tewahdo kerk te Amstelveen – Amstelland op 31/03/2017 – 01/04/2017 samen te vieren. Iedereen is uitgenodigd en welkom

bottom of page