top of page

 Herdenkingsconcert / Parochie op St. Augustinus kerk te Amsterdam 
 
Wij, de Eritresche Orthodox Tewahdo kerk Amstelveen-Amstelland, waren uitgenodigd door de voorzitter / organisator, Mevr. Jessica Tummers om het 4 mei Herdenkingsconcert deel te nemen. Naar aanleiding van de reservering hebben 3 leden van onze Eritrese Orthodox kerk Amstelveen - Amstelland het Herdenkingsconcert bijgewoond / deelgenomen /.  
 
In eerste instantie willen wij Mevr. Tummers bij deze hartelijk bedanken voor de uitnodiging  en dus ook  voor een erg mooi 4 mei Herdenkingsconcert op de St. Augustinus kerk. Vervolgens willen wij het zeer gewaardeerde Bestuur van St. Augustinus kerk bedanken dat wij bij de uitgenodigden horen om het 4 mei Herdenkingsconcert bij te wonen. 
 
Wij hebben echt genoten van het herdenkingsconcert en de hele ambiance. Het is fantastisch georganiseerd, de muziek koor van St. Augustinus kerk in samenwerking met een andere muziek koor, de mooie bloemen die de koster met zijn mooie handen heeft klaargezet, de mooie kaarsen (een zee van licht) die iedere aanwezige had aangestoken, de 10 grote schilderijen gemaakt door de leerlingen 2 groepen 8 van basisschool St. Josef (Kalfjeslaan), de sprekers die herinneringen opriepen aan de verschrikkelijke 2e Wereld Oorlog, oorlogen die gebeurd  zijn in alle delen van de wereld en die er nog gaande zijn op deze aarde (de gevolgen ervan)...kortom ontroerende verhalen maar wel een geweldige avond. 
 
Helaas konden wij de organisator persoonlijk niet spreken maar wij hebben haar een dankmail verzonden. Bedankt! 
 
Vanaf 19:30 konden uitgenodigden de kerk binnen en tot dat het Herdenkingsconcert om 21:00 begon zaten wij te kijken naar live uitzending vanaf de Dam, Amsterdam.  Nadat het programma was afgelopen kregen wij de gelegenheid om de Burgemeester van Amstelveen te spreken, vooral omdat wij al een tijdje zeer geïnteresseerd waren in de Annakerk te Amstelveen, die helaas afgelopen maand een andere bestemming heeft gekregen, besloten door Rijkswaterstaat. Wij hebben ook Ambro Bakker s.m.a. Pastoordeken R.K. Amstelland gesproken, die de eerste spreke was en iedereen welkom hete. Ook hebben wij de koster kunnen spreken en bedanken. Mevr. Marian, Secretaresse van st. Augusitnus kerk met haar man natuurlijk gesproken. Alom, het was een fantastische avond. 
 
Namens het Eritrese Orthodox Tewahdo kerk Amstelveen – Amstelland 
 
T. Tuquabo,  Secretaris   

bottom of page